lauantai 27. lokakuuta 2012

Minttusuklaapallot

Tämä ohje on pyörinyt useammassakin blogissa, mutta koska tästä tuli pari vuotta sitten meidän joulupöydän vakiherkku, kirjaan ohjeen vielä tännekin. Alunperin ohje on ihanasta Kaarnasydän ja sammalkranssi -kirjasta.
MINTTUSUKLAAPALLOT
30-35 kpl

350 g mintun makuisia täytekeksejä
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
suklaata päällystämiseen
nonparelleja, kookoshiutaleita yms. koristeluun

1. Murskaa keksit hyvin, lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita. Pyöritä tasakokoisia palloja ja anna jähmettyä kylmässä jonkin aikaa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa ja pyörittele pallot sulassa suklaassa, nosta haarukalla kuivumaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet.
3. Anna jähmettyä kunnolla ennen tarjoilua. 

15 kommenttia:

  1. Näyttääpäs niin herkulliselta <3 Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin jälleen kerran helppo ja hyvä, nykyään ei oikein tule tehtyä kovin aikaa vieviä juttuja.

      Poista
  2. Etsiskelin joulublogeja ja löysin tännekin :)
    Niin kauniita palleroita ja miten helposti --> menee ehdottomasti kokeilulistalle :)

    VastaaPoista
  3. Tämä täytyy napata mukaan, tykkään minttusuklaasta, nam! :)

    VastaaPoista
  4. Niin herkullisen näköisiä että kokeiltava on viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oli onnistunut kokeilu:) Muistan jonkun joskus blogissaan pakastaneen näitä, itse en ole kokeillut. Nyt ajattelin kokeilla pakastamista ennen kuorruttamista, niin olisi taas yksi työvaihe joululistassa vähemmän... Tai sitten leivon ja väännän taas hiki hatussa juuri ennen aattoa:D

      Poista
  5. Antaisitko esimerkin mintun makuisista täytekekseistä, minkä merkkisiä ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä esim. LU:n Domino-täytekeksejä saa mintun makuisina. Saattaa löytyä muiltakin, mutta itse olen aina käyttänyt noita Dominoja.

      Poista
    2. Kiitos! Täytyypä sitten etsiä kun tulee Suomen puolella ennen joulua käytyä!

      Poista
  6. Nam nam :) Nämä näyttää niin herkuilta ja itse asiassa nappasin jo ohjeen ja pallerot on jääkaapissa oottamassa kuorruttamista :) Sitä vain mietin, että voisikohan näitä pakastaa ihan valmiinakin tai kuinkahan kauan säilyvät jääkaapissa? Kun meillä on kynttiläkutsut perjantaina ja ajattelin siellä tarjota, että kannattaisiko käyttää pakastimen kautta vai säilyisivätkö jääkaapissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna ja anteeksi etten päässyt vastaamaan sinulle ajoissa! Olin pikkuisen kanssa vielä synnärillä, kun viestisi tuli.

      Itse ajattelin tehdä näitä hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa ennen suklaalla kuorruttamista. Mietityttää, joskos suklaa muuttuu pakastettaessa harmahtavaksi? Jos kokeilit valmiiden palleroiden pakastamista, kerro ihmeessä kuinka kävi!

      Jääkaapissa nämä kyllä säilyvät, esim. nuo kuvan pallerot tein ennen aattoa ja kuva on kuvatietojen mukaan otettu 5 päivää myöhemmin. Toivottavasti maistuivat kutsuilla!:)

      Poista
  7. Moikka! Mitä suklaata käytit kuorruttamiseen? Itse mietin laittaisinko ihan vain maitosuklaata vai olisi tummasuklaa/taloussuklaa parempi vaihtoehto? En haluaisi että palleroisista tulisi ihan yltiömakeita, ja siksi vähän pelkään sitä maitosuklaan käyttö tässä. Kiitos etukäteen vastauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin tummaa suklaata (muistaakseni Brunberg). Valkisuklaapalleroissa tumma sisus vähän kuulsi valkosuklaan läpi, mutta eipä tuo makua haitannut:)

      Jos käytät täytteenä esim. Minttu-Dominoja, maku on yllättävän raikas!

      Poista